Byt ut dina torkblad, för en säkrare bilfärd

Sponsrat inlägg i samarbete med Mekster

Äntligen vår!

Nu är våren äntligen här och allt från humöret till kläderna känns lättare. Jag byter ut tjockjackan mot en härlig tunn vårjacka, kängorna slänger jag in i garderoben och mössan och vantarna får vila längst bak i lådan, till nästa vinter.

Det är inte bara garderoben som måste ses över!

Även bilen behöver en “makeover”, hjulen måste bytas och insidan och utsidan behöver sig en rejäl tvätt, efter en lång och tung vinter. I den här processen finns det två trotjänare som iallafall jag ofta glömmer bort, torkarbladen! Dessa har jobbat hårt under vintern! Snö, hagel och regn har de torkat bort, dag efter dag , vecka efter vecka, vilket betyder att de ofta måste “gå i pension” när våren väl kommer.

Väl fungerande torkarblad är otroligt viktigt för att kunna köra säkert i alla väder!

Jag har suttit i bilen många gånger, rädd och svettig med dunkande hjärta. Jag minns så väl en varm sommardag förra året när regnet öser ner, jag såg knappt ut genom rutan fast torkarbladen frenetiskt svepte fram och tillbaks över vindrutan. Det blev snabbt en kö av bilar bakom mig och jag kände hur pulsen gick upp och ångesten kom krypande. Jag blev där och då medveten om hur viktig denna till synes lilla detalj på bilen var!

Men varför hade jag då inte bytt ut torkarbladen……..hmmm jo jag måste erkänna att det kändes jobbigt, dyrt och tidskrävande! Plus, jag är ju ingen bilmekaniker, så hur ska jag klara av det? Jag vet ju inte ens vilken typ av torkarblad jag ska köpa!

Mekster blev min räddning!

Mekster, en smidig onlinebutik med fantastiskt bra priser blev min räddning. Det är otroligt enkelt att “klicka hem” rätt sorts torkarblad. Du behöver bara fylla i ditt registreringsnummer för att se vilka torkarblad som passar just din bil. Och vet ni vad, när jag väl fick hem mina torkarblad insåg jag att man inte behöver några speciella verktyg, eller ens vara speciellt teknisk för att kunna montera dem. Det är bara att lyfta upp vindrutetorkaren, klicka ur de gamla torkarbladen och i med den nya! Lätt som en plätt! Tack Mekster!

Nu vet jag att jag har glasklar sikt i alla väder!

Numera chansar jag aldrig, utan ser till att alltid ha ett sätt nya torkarblad i bilen så att jag aldrig mer behöver känna mig osäker när jag kör i varken regn eller snö. Så glöm inte att regelbundet kolla era torkarblad mina vänner!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *