Glass i stora lass

När solen värmer finns det få saker som är lika svalkande och goda som en isglass. Det är dessutom hur enkelt som helst att göra hemma! En bonus är att du kan bestämma smaken helt själv och med tanke på alla tveksamma tillsatser som glassföretagen använder (kolla innehållsförteckningen så får du se) så kan en hemmagjord glass istället bli en härligt smakande vitaminbomb :o)

Isglass – ett självklart inslag när sommarvärmen kommer

Det är riktigt enkelt att göra egen isglass. Se bara till att ha frukt och bär hemma! Frysta går lika bra som färska. Visste du förresten att innehållet av vitaminer och mineraler i frysa frukter, bär och grönsaker ofta är bättre bevarat än om du köper dem färska. Att ha frukt och bär i frysen har många fördelar, man kan köpa hem en stor variation, de har väldigt lång hållbarhet och det är enkelt att ta fram precis så mycket som man behöver och därmed undvika svinn.

Här kommer 3 tips på hemmagjord isglass

Mixa:

  1. Hallon, kiwi och passionsfrukt
  2. Mango med lite pressad citron för en fräsch och syrlig isglass. Vill man ha en lite krämigare glass kan man blanda i havre, ärt eller sojamjölk.
  3. Vattenmelon, jordgubbar en skvätt pressad lime och några blad färsk mynta

Häll de olika blandningarna i glassformar med pinnar och frys in tills de stelnar.

Glassformar går att köpa lite överallt. Dessa är från IKEA

Ibland kan det vara roligt med genomskinliga glassar så att man kan se de fina bären och frukterna. När mina barn var små älskade de att frysa in vatten med fruktbitar. Superbra sätt att få i barnen både vätska och frukt en varm sommardag.

Men grönsaker då?. Många frågar hur jag får i mina 3 barn så mycket grönsaker. Nästa vecka tänker jag därför tipsa er om lite enkla knep som jag använt mig av under åren. I vissa fall är det till och med tillåtet att ”leka” med maten mina vänner ;o)

Kram
Miriam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *