Roligt med frukt och grönt

Jag älskar att hitta på kreativa sätt att få i mina barn nyttigheter. När de var små brukade jag alltid göra roliga figurer med frukten och grönsakerna som de fick till mellis.

Jag serverade dessa samtidigt som jag berättade en tillhörande saga. På det här sättet blev det både roligt och gott, samtidigt som de fick utveckla sitt smaksinne. Det är nämligen ett perfekt sätt att introducera en ny frukt eller grönsak. Ett ruccolablad kan vara en fiskfena, vitkål och rödkål klippta i små bitar blir perfekta blad på ett höstträd, vinbär från trädgården funkar bra som bubblor i ett akvarium……det är bara att låta fantasin flöda. Efter ett tag brukade de själva vilja hjälpa till och göra sitt eget mellanmål och vi vet ju alla vilken fantastisk fantasi småbarn har :0)

Frukten och grönsakerna förknippades med glädje och en mysig stund!

Numera är mina barn stora, 9, 11 och 16 år men jag serverar fortfarande grönsaker till mellanmål. Jag ser till att det finns tre stora skålar fyllda med alla regnbågens färger i kylskåpet när de kommer hem. På detta sätt ger jag mina barn en rejäl dos av vitaminer, mineraler, antioxidanter och fibrer direkt efter en lång dag på skolan Eftersom de både är trötta och hungriga när de kommer hem är det ingen som gnäller, de tar tacksamt sina skål från kylen och knaprar i sig nyttigheterna ;o)

Nästa vecka tänkte jag byta ämne från mat till naturen.
Visste ni att naturkontakt främjar både den fysiska och psykiska hälsan mina vänner!

Kram
Marjam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *