Skip to content
Okategoriserade

Lax och Böngryta med Broccoli och Spenat

Som utlovat tänkte jag nu tipsa om en av mina och barnens favoriträtter. Var och varannan vecka blir det någon variant av denna härliga lax och böngryta.

Lax och Böngryta med Broccoli och Spenat

Ingredienser

4 pers

  • 400g lax
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt
  • 200g fryst broccoli
  • 1 msk smör, ghee eller kokosolja
  • 1 msk torkad rosmarin
  • 1-2 tsk lantbuljong
  • 200g tinad fryst bladspenat
  • 2 dl kokta stora vita bönor (funkar även med andra bönsorter eller kikärtor)
  • 1/2 citron
  • 2 dl grädde eller växtbaserat alternativ
  • salt
  • peppar
  • (gurkmeja)

Serveras med; Korngryn, matvete, quinoa, bulgur, ris eller någon annan valfri kolhydrat. Alternativt med en härlig färgglad sallad :o)

Gör så här

Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur chilin och finhacka. Stek lök, vitlök, chili och broccoli i smör i en djup stekpanna på medelvärme tills löken mjuknar. Tillsätt rosmarin, buljong och grädde och låt koka i någon minut. Skär laxen till “tuggvänliga” bitar. Addera lax och bönor till grytan tillsammans med spenat. Pressa citronen och häll i grytan. Låt koka till fisken är klar och smaka sedan av med salt och peppar.

Ps Vill du ha en fin gul färg på grytan och lite extra ”boost” till ditt immunförsvar nu när hösten närmar sig kan du även addera lite gurkmeja :o)

Hoppas det smakar mina vänner. Nästa vecka fortsätter jag skriva om de viktiga fettlösliga vitaminerna E och K.

Kram
Marjam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *