Skip to content
Okategoriserade

Unna dig en bit choklad, helst varje dag

Jag älskar att låta en bit mörk choklad smälta på tungan. Gärna tillsammans med en god kopp kaffe. Men utöver den makalösa smaken har mörk choklad (mer än 70% kakaohalt) även visat sig ha hälsofrämjande effekter.

Det finns indikationer på att det “bruna guldet” kan göra allt från att befriar oss från stress och förbättra cirkulationen till att ha en smärtlindrande effekt, framförallt hos kvinnor. Smärtlindringen sägs bero på att opiater frisätts i kroppen när man äter choklad.

Så eftersom ren lakrits (se förra blogginlägget) och mörk choklad båda har positiva effekter på hälsan tycker jag att vi slår ihop dessa två och bakar lite goda choklad-lakritsbollar………det är ju rena medicinen ;o)

Choklad-Lakritsbollar

Ingredienser (ca 15st)
8-10 urkärnade dadlar
2 dl mandelmjöl (funkar även med andra nötsorter om du inte vill ha mandel)
2 msk kokosolja
1 tsk lakritspulver
1/2 tsk vaniljpulver
2 msk kakao
kokos

Gör så här:
Kärna ur dadlarna och blanda med mandelmjöl. Använd en stavmixer. Häll i kokosfett, kakao, lakritspulver, vaniljpulver och fortsätt mixa. Ställ sedan in i kylen en liten stund så går det lättare att forma.
Rulla till små bollar och vänd i kokosflingor eller lakritspulver (jag brukar göra hälften av varje). Ställ kallt en stund och njut sedan av dina underbara choklad-lakritsbollar!

Jag älskar att laga mat, baka och göra mitt eget godis men ibland räcker tiden inte till och jag blir tvunget att köpa färdiga produkter, halv och helfabrikat. Men vad är det egentligen man får i sig när man köper dessa produkter? Det kan vara svårt att tyda en innehållsförteckning. Så för er som är intresserade av vad ni stoppar i er tänkte jag gå igenom detta nästa vecka mina vänner.

Kram
Marjam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *