Grön omelett på ledsna blad

Eftersom jag älskar grönsaker, speciellt “gröna blad” som ruccola, spenat, mangold, grönkål etc så köper jag ibland för mycket, vilket gör att salladen blir dålig innan jag hinner äta upp den. Jag tror inte att jag är ensam om detta, så denna vecka tänkte jag dela med mig av mitt bästa trick för att slippa slänga och istället använda salladsbladen som bas i en god och näringsrik måltid.

Börja med att lägga salladen i frysen så fort den ser ”ledsen” ut!

GRÖN OMELETT

Ingredienser

3-4 ägg
½ lök
1,5-2 dl frysta grönsaker (tex färdigsköljd ruccola, spenat, grönkål)
1-2 msk grädde
Smör, ghee eller kokosolja
Salt
Peppar
Gurkmeja

Gör så här

  1. Hacka löken och stek
  2. Krossa de frysta grönsakerna i påsen med dina händer
  3. Blanda lök och grönsaker med ägg, grädde, en nypa salt, peppar och gurkmeja
  4. Häll smeten i en stekpanna med smör på medelhög värme
  5. När omeletten “stelnat” vänd mha ett fat (lägg fatet på omeletten, vänd stekpannan och låt sedan omeletten “glida” tillbaka i stekpannan.

Jag brukar dela omeletten i 4 delar och beroende på hur många ägg jag använder räcker den i 1-2dagar.

Du kan variera kryddning och grönsaker efter smak. Fryst koriander, gräslök och persilja funkar även utmärkt. Vill du ha ytterligare protein kan du lägga några skivor ost på omeletten, alternativt addera tex fetaost eller räkor.

Hoppas det smakar mina vänner!

Kram
Miriam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *