Nu börjar det bli ganska så slut på svamp i skogen. I vissa skogar finns knappat någon svamp kvar och i den mest populära skogen så kan man få med sig halv kilo hem om man går omkring i två timmar och letar.

Det spelar ingen roll om man hittar svamp eller inte huvudsaken är att barnen känner att de rör på sig ute i naturen. Det finns en hund i Storvreta eller rättare sagt fanns en hund då hunden inte lever längre. Denna hund kunna lukta sig till trattkantareller. Man behövde bara säga trattkantarell så sprang hunden och letade i skogen. På detta sätt behövde ägaren aldrig leta efter svamp i skogen.

Det fanns så klart en nackdel med att hunden kunde hitta dessa svampar. Nämligen att hunden själv älskade trattkantareller så man var tvungen att springa ikapp så hunden ej hann äta dem själv. Så kan det gå när både hunden, barnen och de vuxna älskar svampar. Så visst är det inte alltid lätt varje gång att plocka dessa underbara goda svamparna tillsammans med sin älskade husdjur.

Ska man ut i skogen för att gå på jakt ska man nog inte ta med en känslig hund. Hundar har ju så känsliga öron men då kan man också använda sig utav ljuddämpare vapen så att hunden och andra djur inte blir så rädda.

Skogen med mest svamp i Uppsala ligger i Storvreta och heter Storskogen inte för att den är stor utan för att den ligger i Storvreta för Storvreta börjar med ordet stor. Här kan man enkelt parkera och gå en liten bit innan man kommer till själva skogen där det finns mängder av svamp.