Okategoriserade

Våga göra en förändring

Jag jobbar med det jag gör och skriver denna blogg för att jag vill hjälpa till att skapa medvetenhet och förståelse för hur vi med enkla medel kan må bättre, både fysiskt och psykiskt.

Med tanke på hur världen ser ut idag och vad vi alla har gått igenom de senaste åren, är det lätt att tappa bort sig själv i den dagliga stressen och alla måsten. Jag måste hinna med jobbet, måste finnas där för barnen, måste ha en kärleksfull relation, måste se bra ut, måste träna, måste äta rätt, jag måste vara lycklig, måste, måste, måste…..

Det blir lätt för mycket! Alla måsten leder ofta till att man inte gör något alls, man känner sig misslyckad på alla punkter, ger upp och slutar helt enkelt bry sig!

 

STOP!

 

Ingen människa är perfekt, sluta pressa dig själv till bristningsgränsen! Stanna upp! Ta ett djupt andetag och tänk om!

 

VILL DU GÖRA EN FÖRÄNDRING?

 

  • Börja där du är, inte där du vill vara!
  • Ta ett steg i taget, nya vanor tar tid, låt det göra det!
  • Jämför dig inte med andra, utgå från dina förutsättningar!
  • Våga misslyckas, se det som en lärdom och inte som ett nederlag!

 

Hitta det som fungerar för dig, våga ta steget, kasta dig ut och ta olika vägar för att se var du hamnar. Vad mår du bra av? Vad gör dig lycklig?

 

VÅGA!

 


Vi börjar närma oss 2023. Jag är en sån där som inte riktigt gillar nyårslöften. Det är så lätt att man tar i, utmaningen blir för stor och man sätter onaturlig press på sig själv, vilket alltför ofta leder till nederlag och besvikelse.

 

Så istället för att du på nyårsafton bestämmer dig för att aldrig äta skräpmat, träna alla dagar i veckan, gå ner x antal kg innan 10e januari, yoga 5 ggr/dag eller något annat löfte som i princip är omöjligt att uppfylla, kanske du ska tänka om och börja din resa redan nu, IDAG.

 

  • Vad vill du ändra på i ditt liv för att må bättre?
  • Hur vill du att din vardag ska se ut?
  • Vad behöver du göra för att komma dit?


Gör en realistisk plan och bestäm vilka aktiviteter du ska göra för att ta dig dit, ett steg i taget. Belöna dig själv för varje steg i rätt riktning, för att du är du, för att du är modig och för att du vågar ändra och tänka om.

 

Det är bara du som har makten att förändra ditt liv, dina tankar och din situation. Förändring kommer inifrån!

 

Nästa vecka kommer att handla om hur man på ett enkelt och stressfritt sätt får in motion och styrka i vardagen!

 

Rörelse är livet och livet är rörelse mina vänner!

Kram
Marjam

 

För mer hälsoinspiration följ mig på instagram @echealth4u