Småfranska på mandelmjöl
Den här vecka tänkte jag tipsa om ett enkelt och gott bröd gjort på mandelmjöl
Mandelmjöl har förutom sitt näringsrika innehåll och fördelar för glutenintoleranta en riktigt god, nötig och lite söt smak.
Mandlar är naturligt rika på fiber samt fullspäckade av välgörande nyttigheter som antioxidanter, vitaminer, mineraler, protein samt enkelomättade fettsyror.
Mandelmjöl görs av mandlar som blancheras och mals till mjöl. Likt övriga nötter är mandeln rik på energi tack vare sitt höga fettinnehåll så dessa frallor är väldigt mättande :o)
Ingredienser
2 ägg
2,5 dl kesella
3 msk smör eller ghee
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl pofiber
1,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1-2 krm salt
Svarta vallmofrön
1 ägg för pensling
Gör så här
Vispa ägg fluffigt och blanda sedan alla ingredienser. Låt stå och svälla i ca 5 min
Sätt ugnen på 200 grader.
Klicka ut degen till lagom stora ”bullar” på bakplåtspapper och pensla med ägg.
Strö över vallmofrön och låt sedan grädda i ca 15 min.
Hoppas att det smakar, min vänner!
Kram
Marjam
För mer hälsoinspiration följ mig på instagram @echealth4u