Stretching

Att stretcha håller musklerna smidiga och förhindrar att de blir styva och korta, vilket främjar rörlighet och förebygger stelhet i senor och leder. Det är väldigt viktigt att vara varm när man stretchar och att man gör övningarna lugnt och metodiskt, annars är det lätt att sträcka sig. Att värma upp och sedan stretcha vidgar även blodkärlen och ökar blodcirkulationen till musklerna, vilket är bra eftersom de behöver syre för att kunna arbeta.

Nu i vintertider är det extra viktigt att alltid se till att vara varm innan man stretchar! 

Jag älskar att stretcha på morgonen. Det är ett skönt sätt att börja dagen och få igång cirkulationen. Samtidigt som jag ökar min flexibilitet ger det mig även tid för reflektion. Jag går ofta igenom dagens schema i huvudet samtidigt som jag stretchar. Jag tänker helt enkelt bättre om jag rör på mig samtidigt :o)

Att stretcha på morgonen kan ge dig en bra start på dagen.

Hitta din stretchrutin för att ökar flexibilitet i muskler och leder så kommer du med största sannolikhet att uppleva en förbättrad rörlighet.

Liv är rörelse och rörelse är liv, mina vänner!

Kram
Marjam

För mer hälsoinspiration följ mig på instagram @echealth4u

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *