Naturliga färger till bakning

Så här i adventstider när det bakas för fullt tänkte jag skriva ett kort tips om hur du kan använda naturliga råvaror för att färgsätta dina kakor (exempelvis pepparkakskristyren) istället för konstgjorda färgämnen. De vackraste färgerna bjuder trots allt vår natur på!

Färgsätt kakorna på julbordet på ett naturligt sätt!

Kristyr

Ingredienser

  • 4 dl florsocker
  • 1 äggvita
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
  • Rödbeta
  • Chlorellapulver, Spirulinapulver eller Matchapulver

Gör så här

Rör samman florsocker, äggvita och citronsaft till en smidig kristyrmassa.

Färga med rödbetor

Riv ½ medelstor rödbeta. Använder sedan en vitlökspress för att pressa ut saften. Droppa långsamt ner i kristyren under omrörning. Till en börja får du en vacker rosa färg som övergår i en djupröd färg ju mer juice du tillsätter. Rör ordentligt, annars kan kristyren få en ojämn färg.

Du behöver inte vara orolig, dina kakor kommer inte att smaka rödbeta ;o)

Färga med Chlorellapulver

Chlorella ger kristyren en vacker djupgrön färg. Tillsätt pulvret långsamt tills kristyren får den nyans du vill ha. Tänk även här på att röra ordentligt, så att färgen blir jämnt fördelad.

Hoppas ni får ett härligt julbak mina vänner!

Kram
Marjam

För mer hälsoinspiration följ mig på instagram @echealth4u

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *