Basilika som huskur

Både till matlagning och huskur

Basilika är en aromatisk ört som vi ofta använder till tomater, pizza, pasta och annat. Det går också att använda örten till huskurer. Det finns naturliga huskurer som du kan använda örten till och även för att gå ner i vikt.

När du använder örten i matlagning så passar den ihop med både timjan och rosmarin. Den går att användas med många typer av livsmedel. Som till exempel kött, fisk, såser, ost och också till att göra pesto.

Basilika

Använd basilika till både matsmältningen och ditt nervsystem

Det finns fler sjukdomar som basilika är bra för som till exempel:

  • tung matsmältning
  • sura uppstötningar
  • förstoppning
  • dålig andedräkt

Också till ditt nervsystem som till exempel:

  • lindrar ångest och stress
  • mild depression
  • mental utmattning

Vi kvinnor kan drabbas för pms. Det är inget som någon vill ha eller som någon önskar någon annan. Denna kryddört är full av järn som vi behöver vid menstruation. Ta minst två koppar med basilika eller tar en tesked torkad och mixa det med till exempel spenat. Det är tio procent av ditt dagliga värde. Annars kan du strö det över ananas som också hjälper en uppblåst mage.

Basilika

Örten innehåller eteriska oljor, antioxidanter och andra näringsämnen som gör att den är bra för hälsan.

Du kan göra eget basilika te mycket enkelt

Knipsa av några blad från basilikan. Ungefär åtta stycken blad för en kopp. Häll över kokande vatten över bladen och låt stå och dra i tre till fem minuter innan du tar upp bladen. Vill du ha lite sött så tillsätt lite socker

basilika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *