Övrbllivna kanelstänger

Vad kan jag göra med alla kanelstänger som jag har kvar?

Om du har en överflöd av kanelstänger hemma och inte vet vad du ska göra med dem finns det många kreativa sätt att använda dem på. Kanel är en krydda som används i många bakverk, desserter och maträtter. Det är en mycket vanlig krydda som är ganska billig att köpa.

En av de enklaste sakerna du kan göra med kanelstänger är att använda dem i din morgonkaffe eller te. Krossa en kanelstång och lägg den i din kaffebryggare eller tekanna och låt kryddan infusera i drycken. Detta ger en subtil smak av kanel som är perfekt för en kall vinterdag.

Du kan också använda kanelstänger för att göra kanelsocker. Krossa en kanelstång och blanda den med socker i en burk. Låt blandningen stå över natten så att sockret tar åt sig av kanelens smak. Använd kanelsockret för att ge extra smak åt dina bakverk eller strö det över din gröt på morgonen.

 

Kanelstångens grunder

Historia och ursprung

Kanelstång är en mycket populär krydda särskilt under julen och har en rik historia som sträcker sig över tusentals år. Ursprungligen kommer kanel från Sri Lanka men har sedan spridits över hela världen. I antikens Egypten användes kanel som parfym och olja medan den i Kina användes som en medicin för att behandla allt från förkylningar till reumatism. Under medeltiden var kanel en mycket värdefull handelsvara och var en av de viktigaste kryddorna som handlades på marknaderna i Orienten.

Hälsobenefiter

Kanel har visat sig ha flera hälsofördelar. Enligt en studie publicerad i Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics kan kanel hjälpa till att sänka blodsockernivåerna hos personer med typ 2-diabetes. Kanel har också visat sig ha antiinflammatoriska egenskaper och kan hjälpa till att minska inflammation i kroppen. Dessutom är kanel en källa till antioxidanter vilket kan hjälpa till att skydda kroppen från skador orsakade av fria radikaler.

När det gäller kanelstångens användning är det viktigt att notera att kanel är en krydda som bör användas med måtta. För mycket kanel kan orsaka leverskador och andra hälsoproblem. Det är också viktigt att använda rätt typ av kanel – Ceylonkanel anses vara den hälsosammaste typen av kanel medan kassiakanel kan vara skadlig i stora mängder på grund av dess höga nivåer av kumarin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *