Chili flingor från varumärket Kania gott på glutenfri bröd

Glutenfri kanelbulle

Kania Chili Flingor är kryddiga chili­flingor (100 % chili) som säljs i glasburk på Lidl – enkla, rena och veganska  De passar utmärkt till glutenfritt bröd och ger ett fint sting – men blir knappast hetast i hyllan.


🔍 Så funkar de på glutenfritt bröd

  • Naturlig hetta utan tillsatser – bara torkad chili, vilket gör dem helt fria från gluten och palmolja . Trygga ur allergi­perspektiv, inga risker alls med gluten.

  • Mild–medelstark smak – smaken är vad många kallar “lagom het”. En Reddit-användare kommenterade att Kania ibland upplevs som “inte särskilt stark” :

    “Kania (Lidl) is 100% deceit: … barely tastes like chilli and is not spicy at all.”


🍞 Tips för att njuta på glutenfritt bröd

  • Strö lätt – lite chili ger fin hetta, utan att dominera brödet.

  • Komplettera gärna med olivolja, färsk vitlök eller flingsalt om du vill ha mer djup i smaken.

  • För mer hetta, prova premium-varianter – t.ex. turkey’s cayenne flakes eller Flatiron Pepper Co’s vildare blandningar, kallade exempelvis ”Wiri Wiri” eller ”I Can’t Feel My Face” som rekommenderas för rejäl hetta

  • Bra till vardags – glutenfritt, veganskt och ger en mild men trevlig hetta.

  • Vill du ha mer sting? – gå upp ett snäpp med chiliflingor från specialmärken.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *